Учимо сви заједно

  • 14. Maj 2024.

У петак, 10.05.2024. године у оквиру пројекта ”Учимо сви заједно” у Основној школи ”Јефимија” одржана је централна манифестација. ОШ "Јефимија" је била домаћин промоције инклузивног образовања, као део програма поменутог пројекта. Овом догађају присуствовали су представници Градске општине Обреновац, директори школа, наставници, родитељи и ученици.

...
Пројекат ”Учимо сви заједно” заједнички реализују Делегација Европске уније, УНИЦЕФ, Министарство просвете и Градска општина Обреновац. Циљ пројекта је унапређење инклузивног образовања, а реализација овог програма састоји се од низа активности наставника и васпитача.
Реч је о пројекту који траје од 2021. године, када је донета одлука да се квалитет образовања подигне на виши ниво, те да се образовање учини доступним за свако дете у заједници. Основна идеја пројекта управо је постизање доступности квалитетног образовања деци из осетљивих социјалних група.
... Подршка која је потребна наставницима и деци подразумева различите облике стручног усавршавања, кроз које се запослени у школи оснажују за спровођење инклузивног образовања. У 20 јединица локалних самоуправа организују се овакви промотивни догађаји који су везани за пројекат ”Учимо сви заједно”. Централна активност овог догађаја у Основној школи ”Јефимија” била је осликавање 15 слова у реченици ”Учимо сви заједно”.

...
Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је, да се оваквим пројектом промовише пре свега једнакост међу децом, као и значај инклузије у образовном систему. "Ово је начин да постигнемо једнакост међу ученицима у школи, те да их подстакнемо да граде добре међусобне односе, а све са циљем да у будућности створимо здраво друштво" – рекао је Станојевић.

Press ESC to close